Zajímavé využití virtuální reality v praxi. Tobogán s VR brýlemi je už i v Česku!

Od mobilní virtuální reality se před několika lety očekávaly doslova zázraky. Segment slibně začal „brýlemi“ Google Cardboard, na nějž brzy navázal Samsung se svými Gear VR, a později se přidali i další. Za poslední pár let však segment spíše stagnoval, možná i proto, že se hledalo nějaké smysluplnější využití VR brýlí, než je jen domácí hraní her, z něhož vás stejně brzy začnou bolet oči.

Zdá se, že na jedno s možných využití přišel německý výrobce tobogánů Wiegand Waterrides. Společnost se spojila s firmou Ballast VR, a navrhla systém pro virtuální realitu, který může být adaptován na každý existující tobogán. Řešení spočívá v přesném namapování jízdy v tobogánu, které se následně převede do různých virtuálních prostředí. 

Jízda na tobogánu s brýlemi virtuální reality:

Německá firma navrhla od píky i samotné VR brýle, které jsou pohodlné na nošení a samozřejmě voděodolné. Důraz s se kladl i na snadnou dezinfekci brýlí, do kterých před jízdou jen přiblížením k terminálu „nahrajete“ vybrané VR prostředí, a následně si vychutnáte samotnou jízdu. VR prostředí lze navíc v systému průběžně měnit, takže při opětovných návštěvách aquaparků si ze stejného tobogánu odnesete úplně jiný zážitek.

Tobogán s VR brýlemi je již nainstalován v Německu (Theme Erding), Rakousku (Sonnentherme Lutzmannsburg) a dokonce i u nás (Aquapalace Praha). Každá Jízda s VR brýlemi přijde na 2 eura, tj. na cca 50 Kč.

Váš názor Další článek: Na Apple Watch může prasknout sklo. Máte nárok na bezplatnou výměnu

Témata článku: , , , , , , , Rakousko, Německo, Jízda, Realita, Česká republika, Využití