Xiaomi Mi Note 3 se dostalo mezi fotografující elitu. Fotí lépe než dvakrát dražší iPhone 7

Portál DxOMark, který se specializuje na hodnocení kvality jednoúčelových fotoaparátů i kamer ve smartphonech pomocí vlastních normovaných testů, zařadil do svého žebříčku mobilních zařízení také nové Xiaomi Mi Note 3. Tento smartphone vyšší střední třídy se umístil překvapivě vysoko na 7. místě a předběhl tak mnohem dražší iPhone 7 a 7 Plus.

Mi Note 3 má letos v portfoliu Xiaomi funkci doplňkového modelu k bezrámečkovému Mi Mixu 2, na nějž je upřena veškerá pozornost. Z toho důvodu obsahuje také nižší řadu procesoru Snapdragon 660. Na fotoaparátu ale výrobce zásadněji nešetřil, a tak se dostalo na kvalitní duální snímač 12+12 Mpx, přičemž druhý objektiv má delší 52mm ohnisko a slouží tak k přiblížení scény. Podobně řešený duální fotoaparát má např. Samsung Galaxy Note 8. Na obou čočkách najdeme čtyřosou optickou stabilizaci obrazu (OIS).

Fotoaparát Xiaomi Mi Note 3 má i nejrůznější zkrášlující funkce:

DxOMark chválí rychlost autofokusu i kvalitu optického přiblížení. Dobře hodnocená je i funkce rozmazání pozadí a redukce šumu. Ve zhoršených světelných podmínkách se samozřejmě ani foťák Mi Notu 3 nevyhne úbytku některých detailů. Za natáčení videa, které je pro smartphony stále tou náročnější disciplínou, získala kamera dílčí výsledek 82 bodů, za statické foto potom nadprůměrných 94.

Výsledek je vynikající zejména s ohledem na cenu zařízení. Xiaomi Mi Note 3 se prodává zhruba za 10 tisíc korun. Do nedávna platilo, že nejlepší fotosmartphony nesly cenovku okolo 20 tisíc. Evropský zákazník má ale smůlu – Mi Note 3 se (alespoň zatím) nevyrábí ve verzi s podporou LTE pásma 800 MHz (Band 20), a tak se u nás nebude oficiální cestou prodávat.

Xiaomi Mi Note 3
rozměry a hmotnost: 153 × 74 × 7,6 mm, 163 g
displej: 5,5", kapacitní IPS LCD, 1 080 × 1 920, 401 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 5, Bluetooth 5, GPS
paměť: 128 GB, RAM: 6 GB, baterie: 3 500 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 660 (8× Kryo 265, 2 GHz, 14nm)
operační systém: Google Android 7.1 (Nougat)
fotoaparát: 12MPx, video (3 840 × 2 160), autofocus, blesk
49 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Diskuze (46) Další článek: Je tohle podoba Xperií pro rok 2018? Pokud ano, pak Sony srovná krok s konkurencí

Témata článku: Xiaomi, , , , , , , Xiaomi Mi Note 3, Elita, Drahý iPhone, Oficiální cesta, Fotograf, Duální snímač, Note, Statické foto, Hodnocení kvality, Nové Xiaomi, Druhý objektiv, Mobilní zařízení, DOS, Dostál, Nejlepší fotosmartphony, Dostal, Evropský zákazník, Doplňkový model,