Ve Vegas vozí novináře samořídící BMW. Už žádné demo, smí do skutečných ulic

V USA zřejmě největší konkurence Uberu, společnost Lyft, si pro novináře na veletrhu CES připravila zajímavou novinku. Po Stripu, kde jsou situovány ty nejznámější hotely a kongresová centra, totiž pasažéry rozváží i flotila osmi samořídících aut. Zavezou vás do dvaceti vybraných hotelů, musíte mít však štěstí a sedan BMW řady 5 si „odlovit“. Pokud připadne na vás, zjistíte to přímo při objednávání v aplikaci Lyft.

Lyft ve Vegas nabízí přepravu samořídícími BMW 540i:

Na zadních sedadlech je umístěn tablet, ve kterém jízdu spustíte, pak se ukazuje mapa a informace o průběhu cesty. Jedná se o vůbec první veřejný test automobilů pod značkou Aptiv, které využívají spolujízdový systém Lyft. Za volantem sedí řidič, ovšem pouze jako „povinný“ kontrolní mechanismus. V autě je také „doprovod“, který vám nejprve nabídne krátké školení a vysvětlí, k čemu jsou samořídící auta určená. V průběhu jízdy popisuje některé akce a chování vozidla.

Na CES se má v průběhu několika dní vystřídat na 200 tisíc novinářů z celého světa. Autonomních aut ve flotile Lyftu je však pouze osm. Pokud se na mě při transferech usměje štěstí, podělím se s vámi o dojmy.

Diskuze (4) Další článek: Proč byste neměli kupovat reproduktory v počítačovém obchodě [listujeme Computerem]

Témata článku: , , , , , , , Hotel, Lyft, Nov, Objednávání, Kongresové centrum, Transfer, Kontrolní mechanismus, Sam, Největší konkurence, Skutečná ulice, BMW, Celý svět, Vegas, Autonomní auto, Školení, Flotila, Mechanismus, Zadní sedadlo