V utajení: Samsung na MWC ukázal ultrajemné displeje budoucnosti

Na veletrzích jsou produkty pro oči veřejnosti, ale občas tam někdo přiveze i tajné projekty určené jen hrstce vyvolených. Podle Korea Herald měl Samsung v Barceloně prototypy Force Touch displejů a panely s vysokou jemností obrazu.

Samsung v Barceloně demonstroval technologie Force Touch, OLED displeje bez polarizéru, samostatné brýle Gear VR s ultra jemnými displeji a OLED panely bez modrých diod. Prý se jedná o technologie, se kterými přijde Samsung na trh v horizontu dvou let.

Force Touch zřejmě nebude dotažen úplně do konce, takže bychom se u Galaxy S8 měli dočkat jen částečné citlivost displeje na různé úrovně tlaku. Do budoucna má být Force Touch využit pro dotykové ovládání telefonu pod vodní hladinou.

OLED displej bez polarizéru může zase výrazně snížit spotřebu displeje. Polarizér slouží jako optický filtr, který propouští specifické světelného záření, nežádoucí světelné vlny zase blokuje. Pokud bude z OLED displeje odstraněn, dosáhnou panely vyšší úroveň jasu s menšími nároky na baterii. A to je pro tablety a smartphony jeden z nejdůležitějších faktorů, zejména s ohledem na čitelnost displejů na přímém slunci.

A zatímco Samsungu na svém stánku ukazoval zážitky v brýlích Gear VR s vloženým smartphonem, hned za rohem byly neoficiálně k dispozici samostatné brýle Gear VR s vlastním displejem s jemností 1 200 ppi. Podle zdroje bychom se již brzy měli dočkat představení brýlí se samostatným displejem, jehož jemnost bude 1 500 ppi. Současná generace Gear VR je jemnost závislá na vloženém smartphonu, ovšem je všeobecně pod hranicí 1 000 ppi.

Poslední novinkou byl OLED panel bez modrých diod, který je určen pro osoby s barevnou slepotou. K ní se hlásí zhruba 6 procent světové populace. Skládací smartphony se v Barceloně neukazovaly ani za zavřenými dveřmi, dočkají se zřejmě dalšího odkladu

Váš názor Další článek: Nokia 9: Vlajková loď se dvěma foťáky na první skice

Témata článku: Samsung, , , , , , , Ultra, Korea Herald, Jemný displej, Displej, Vložený smartphone, Dotykové ovládání, Flexibilní oled, ? Displej, Samsun, Budoucnost, Současná generace, Laka, Samostatný displej, Úkaz, Oled panel, Sam