Tiskárna nalepená na mobil. Moto Mod od Polaroidu se prodává už i v ČR

Motorola začíná na českém trhu prodávat Moto Mod, který umožní přímo z telefonu tisknout fotografie. Kryt označovaný jako Polaroid Insta-Share Printer je možné zakoupit za 3 799 Kč a stojí tak podobně jako samostatné mobilní tiskárny, které se smartphony komunikují přes Bluetooth.

Zde není nutné se o připojení nijak starat – kryt se jednoduše nasadí na jakýkoli smartphone řady Moto Z a stiskem jediného tlačítka je možné tisknout. Na papír můžete zvěčnit nejen čerstvě vyfocené snímky, ale také obrázky uložené v telefonu nebo na sociálních sítích Facebook a Instagram.

Fotky jsou vytištěné na papíře technologií Zink, která je založená na bezinkoustovém tisku pomocí termochemické reakce. Stejný princip využívá například samostatná tiskárnička HP Sprocket nebo Samsung Image Stamp. Naopak rozdílný typ papíru mají tiskárny Fujifilm Instax.

Polaroid prodává prémiový tiskový papír 30 ks za 600 Kč, který obsahuje speciální fólii proti vyblednutí barev a také zadní samolepicí vrstvu. Fotografie mají obdélníkový rozměr 2 × 3 palce, tzn. 5 × 7,6 cm. Fotografie se dají v aplikaci upravovat pomocí různých filtrů a rámečků.

Diskuze (8) Další článek: Huawei počítá s brzkým nasazením 5G ve smartphonech. Dočkáme se již příští rok

Témata článku: Lenovo, Motorola, , , , , , , , , , , , , , , Jediné tlačítko, Česká republika, Kryt, Fotografie, Printer, Papír, Český trh, Vyfocený snímek, MOBI,