Sony nabídne kabel, který řeší poslech do sluchátek a současné dobíjení baterie

Sony se uvedením Xperia XZ2 a XZ2 Compact přidalo do řad výrobců, kteří u svých vlajkových smartphonů vypustili z výbavy analogový 3,5mm audio jack. Poslech do drátových sluchátek probíhá přes systémový USB-C konektor, který ovšem slouží také k nabíjení baterie. Co když chce uživatel provádět obojí současně?

Klepněte pro větší obrázek

V případě Xperie XZ2 ještě existuje alternativa bezdrátového dobíjení položením na podložku s technologií Qi. Případně si uživatel může usnadnit situaci poslechem do bezdrátových sluchátek. Výrobce má ale něco i pro ty, kteří nechtějí kabely opustit a představuje originální kabel Sony EC270, který bude brzy v prodeji za zhruba 700 Kč.

Jde vlastně o rozdvojku, na jejímž jednom konci je „samec“ USB-C, na druhém pak „samice“ 3,5mm konektoru a USB-C. Díky tomuto kabelu bude možné drátově dobíjet i poslouchat hudbu zároveň. Korektně mají s rozdvojkou pracovat také sluchátka s mikrofonem a panelem na ovládání hudby.

Klepněte pro větší obrázek

Existují ale i omezení. Redukce například znemožní rychlé dobíjení, které je možné pouze zapojením originální nabíječky přímo do USB-C konektoru na telefonu. Správně nemusí fungovat ani některá sluchátka s technologií aktivního potlačení hluku, resp. tato funkce nebude pracovat. A kabel kvůli jinému rozmístění pinů zřejmě nevyužijete ani s jinými značkami smarphonů než Sony.

Sony Xperia XZ2 z veletrhu v Barceloně:

Diskuze (176) Další článek: Motorola se připojila k programu Android pro firmy. Google si ohlídá minimální požadavky na korporátní zařízení

Témata článku: Sony, , , , , , , , , , Sony Xperia XZ2, Sony Xperia XZ2 Compact, Dobíjení, Dobíjení baterie, Poslech, Nabíjení baterie, Současné dobíjení, Aktivní potlačení, Systémový usb-c, Kabel, Cable, Drátové sluchátko, Sluchátko, Bezdrátové dobíjení, Vlajkový smartphone