Placení mobilem přes Google Pay nově nabízí také Equa bank

Do platební služby Google Pay se na českém trhu přidává další česká banka. Od února mohou pomocí smartphonu s Androidem a aktivní službou Google Pay platit také zákazníci banky Equa bank. Stačí zaregistrovat platební kartu vydanou touto bankou přímo do aplikace v telefonu. S Google Pay můžete platit nejen na bezkontaktních NFC terminálech v kamenných obchodech, ale také v e-shopech a aplikacích, nebo vybírat peníze z bankomatů.

Platby Google Pay fungují na jakémkoli smartphonu s Androidem verze 5.0 nebo vyšší a s technologií NFC. Potřeba je mít nastavený zámek obrazovky na PIN, heslo, gesto, otisk prstu nebo sken obličeje. Při platbě místo platební karty přiložíte k platebnímu terminálu svůj mobilní telefon. Při placení v e-shopech není potřeba opětovně vyplňovat formuláře s kartami.

Příklady platebních situací:

Při platbách do 500 Kč postačí pouze zapnutá obrazovka mobilního telefonu (nemusí být odemknutá) a přiložení k platebnímu terminálu. Transakce ihned proběhne a zákazník obratem obdrží potvrzení o jejím provedení. V některých případech může být zákazník vyzván k odemknutí telefonu – a to z důvodu vyšší bezpečnosti.

Při platbách nad 500 Kč je třeba mít obrazovku telefonu odemknutou. Pokud při přiložení telefonu k platebnímu terminálu bude obrazovka telefonu pouze rozsvícená, ale zamknutá, bude uživatel vyzván k jejímu odemknutí přístupovým heslem. Poté opět přiloží telefon k terminálu a vyčká provedení platby.

Při výběru z bankomatu, který je vybaven bezkontaktní čtečkou, stačí zapnout obrazovku mobilního telefonu (nemusí být odemknutá) a mobil přiložit ke čtečce na bankomatu. Dále pak postupovat dle instrukcí na obrazovce.

Diskuze (23) Další článek: Samsung vyjednává o koupi společnosti, která stojí za 10× optickým zoomem

Témata článku: , , , , , , Ban, Platební karta, Equa, PLA, Terminál, PIN, Telefon, Transakce, Obrazovka telefonu, Bez NFC, Bank, MOBI, Mobil, Banka, Platba, Google Pay!, Obrazovka, Placení, Pláč,