Nubia Alpha jde v Číně do prodeje. Evropa si na hodinkomobil ještě pár týdnů počká

Nubia začne v Číně 8. dubna prodávat hodinkomobil Alpha. Z původního konceptu se nakonec vyklubal finální produkt, který jsme si měli možnost vyzkoušet na tiskové konferenci Nubie, která se konala v průběhu veletrhu MWC v Barceloně. S trochou nadsázky se jednalo o jediný ohebný telefon, na který nám v Barceloně výrobci dovolili sáhnout.

Nubia Alpha
rozměry a hmotnost: ? × ? × ? mm
displej: 4,0", kapacitní AMOLED, 192 × 960, 245 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE
konektivita: bez USB, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth null, GPS
paměť: 8 GB, RAM: 1 GB, baterie: 500 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 210 (4× Cortex-A7, 1 GHz, 28nm)
operační systém: Nubia Alpha OS 1
fotoaparát: 5MPx
25 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Nubia Alpha přitom zvládá to, co běžný smartphone. S hodinkami můžete volat, prohlížet webové stránky nebo třeba pořizovat fotografie a videa. Je nutné si však zvyknout na 4" protažený OLED displej i na masivní řemínek s tělem hodinek, který má od kompaktnosti hodně daleko.

Specifikace Nubie Alpha jsou kompromisem mezi výkonem a omezenými rozměry, to však neomlouvá použitý tři roky starý čipset Wear 2100 od Snapdragonu. Ten je doplněn 1GB RAM a 8GB pamětí, magnetický konektor poslouží k dobíjení 500mAh baterie. Na těle nechybí ani dvě tlačítka nebo 5Mpx fotoaparát (f/2.2). Uvnitř pak běží dost vlastní systém Alpha OS. 

Naše první dojmy z Nubia Alpha:

V Číně se bude prodávat Wi-Fi verze Alphy v přepočtu za 11 600 Kč, varianta s e-SIM bude stát 16 800 Kč. Do Evropy mají hodinky dorazit koncem dubna. Budou mít u konzervativních evropanů šanci na úspěch?

Diskuze (1) Další článek: Údaje ze služby Chytré auto T-Mobilu si můžete prohlížet také ve webové aplikaci

Témata článku: Nubia, , , , , , , , , , , , Nubia Alpha, Pro +, Cin, Pár týdnů, Evropa, Alpha OS,