Nokia 8 tajemství zbavená. Letošní vlajkový finský smartphone bude kovový a elegantní

Začátkem roku značka Nokia úspěšně zvládla návrat do světa chytrých telefonů, když představila trojici smartphonů nižší a střední třídy. Jejich kvalitní a poctivé provedení umocněné pravidelnými aktualizacemi systému přináší velká očekávání od budoucích produktů ve vyšších třídách. A jeden takový nám Nokia co nevidět naservíruje.

Klepněte pro větší obrázek
Nokia 8 bude příjemně zaoblený kovový smartphone se čtečkou na přední straně a duálním 13Mpx fotoaparátem Zeiss na zádech (zdroj: VentureBeat.com)

Podobu připravovaného vlajkového smartphonu odhalil kdo jiný, než známý novinář Evan Blass (@evleaks) s jedinečným přístupem k zákulisním informacím od výrobců. Na portálu VentureBeat.com zveřejnil tiskový snímek Nokie 8. Design vychází ze současných modelů Nokia 3, 5, 6 – hlavní roli hraje kov a zaoblené hrany. Nokia 8 využije nedávno podepsané spolupráce a nabídne duální fotoaparát s optikou Zeiss.

Zařízení nabídne 5,3palcový Quad HD (2K) displej, procesor Snapdragon 835, minimálně 4, ale možná i 6 GB RAM a aktuální Android 7.1.1 Nougat. Zajímavé budou také barevné varianty – počítá se s modrou, kovově stříbrnou, modro-zlatou a zlato-měděnou barvou. Nejpříjemnější má být na novince cenovka, která se bude pohybovat okolo 16 tisíc korun, tedy podobně jako u vlajkových smartphonů Huawei P10 a LG G6. Nokia 8 má být představena 31. července a má velkou šanci pořádně zatopit konkurenci.

Jak změní Nokia stávající trh se smartphony?

Diskuze (13) Další článek: 360° kamerky se stanou běžnou součástí smartphonů. První modely už se prodávají

Témata článku: Nokia, , , , , , , , , , , , Nokia 8, Zákulisní informace, Finský smartphone, Quad hd, Vlajkový smartphone, Hlavní role, Vysoká třída, Fin, Známý novinář, Přední strana, Kovový smartphone, Tiskový snímek, Evan Blass,