Multimediální centrum k televizím Xiaomi Mi Box 3 dorazilo do Česka. Prodává se za 2 400 Kč

Pravidelní čtenáři MobilManie jistě vědí, že Xiaomi nevyrábí pouze smartphony. Jejich portfolio je široké, a tak asi nepřekvapí, že v něm nechybí už třetí generace multimediálního centra k televizorům, které výrobce nazývá Xiaomi Mi Box 3. Představeno bylo na jaře, do prodeje v Česku se dostalo v uplynulých dnech za 2 390 Kč.

Podle informací e-shopu XiaomiMobile.cz je o příslušenství velký zájem a potvrzuje to i umístění na špici nejhledanějších multimediálních center na cenovém srovnávači Heureka. Třetí generace Mi Boxu je opět postavena na platformě Android TV a poprvé umožňuje streamovat 4K videa rychlostí 60 snímků za sekundu s podporou HDR.

Mi Box je určen hlavně pro majitele starších televizorů, ze kterých udělá chytré TV. Stačí k tomu jen HDMI kabel. Zařízení je postaveno na čtyřjádrovém procesoru s jádry Cortex-A53, 2GB operační a 8GB vnitřní paměti. Prostředí běží na Androidu 6.0 a je v angličtině. Kompaktní krabička o rozměrech 10 × 10 cm umí např. přehrávat videa z YouTube, stahovat a spouštět hry a aplikace nebo přehrávat obsah se smartphonu na televizi.

Podobný typ příslušenství má v nabídce i česká společnost Evolveo:

Diskuze (15) Další článek: Uvede Apple levnější plastový iPhone Xc? Asi ne, ale pokud ano, vypadal by takhle

Témata článku: Xiaomi, , , , , , , , , , Česká společnost, HDMI kabel, Centr, Velký zájem, Cenový srovnávač, Vnitřní paměť, #Xiaomi, Dora, Pro +, Box, Podobný typ, Třetí generace, Heuréka, Čtyřjádrový procesor, Česká republika,