Mirabook je levný notebook bez mozku. Ten mu připojíte až se smartphonem

Pokud něco od Microsoftu vypadalo v mobilní sféře hodně slibně, byla to funkce Continuum. Již v roce 2015 jste mohli ke smartphonu s Windows připojit monitor, klávesnici myš a celek používat jako počítač. S úpadkem mobilních Windows odešlo i Continuum, ale koncept převzali jiní výrobci. Dnes tak máme skvělý Samsung DeX, podobný mód přibyl i do poslední verze EMUI u Huawei Mate 10.

V případě Lumií potřebujete pro „desktopový“ režim Microsoft Display Dock, pro vybrané Samsungy (Galaxy S8, S8+, Note 8) je třeba DeX Station, pro Huawei Mate 10 je zase nutnou podmínkou adaptér z USB-C na HDMI. Všechna řešení potřebují monitor, klávesnici a myš. Teď se našel jeden kompromis, kterým můžete všechny periferie „zabít jednou ranou“.

Společnost Miraxess představila notebook Mirabook, který je určen pro přímé připojení telefonu. Spíše než jako notebook můžeme o novince hovořit jako o „notebookovém šasi a 13,3" Full HD displejem, dvěma konektory USB-C, dvěma USB 3.0, HDMI portem, sluchátkovým jackem, čtečkou SD karet a samozřejmě klávesnicí. Pod ní se na pravé strana nachází rameno „lapdock“, do kterého připojíte jeden z podporovaných smartphonů.

Možnosti Mirabooku na videu:

Chápete správně, výpočetním centrem notebooku je telefon, což se podle výrobce může hodit zejména na cestách. Energii dodává „desetihodinová“ baterie v notebooku, která připojený telefon i zpětně dobíjí. Na druhou stranu, není při cestování jednodušší vzít si plnohodnotný notebook? Mirabook má cenu nastavenou na 249 dolarů (cca 5 400 Kč) a je kompatibilní s těmito modely:

  • Lumia 950
  • Lumia 950 XL
  • Acer Liquid Jade
  • HP Elite X3
  • Alcatel Idol pro 4
  • Samsung Galaxy S8
  • Samsung Galaxy S8+
  • Samsung Galaxy Note 8
  • Huawei Mate 10

Mirabook lze předobjednat na Indiegogo, začátku prodeje je stanovený na květen 2018. Mnohem reálněji vypadá financování na Indiegogo, díky němuž můžete Mirabook dostat ještě v průběhu prosince.

Zdroj Miraxess

Diskuze (12) Další článek: Multimediální centrum k televizím Xiaomi Mi Box 3 dorazilo do Česka. Prodává se za 2 400 Kč

Témata článku: Huawei, Samsung, , , , , , , , , , , , , Huawei Mate 10 Pro, Microsoft Lumia 950, Microsoft Lumia 950 XL, Samsung Galaxy Note 8, Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S8+, Levný notebook, SD karta, Plnohodnotný notebook, SMA, Hdmi port,