Microsoft ukončuje k 1. 7. dostupnost Skypu. Připravuje jeho inovovanou verzi

Microsoft s platností od 1. července ukončuje dostupnost aplikace Skype na systémech Windows Phone 8, Windows Phone 8.1, Windows 10 Mobile a Windows RT. A, i když to je pro majitele skomírající mobilní platformy Windows jistě velká rána, Microsoft pro podporovaná zařízení připravuje oživenou podobu Skypu, která se má hodně podobat konkurenčnímu Snapchatu.

Novou podobu Skypu oznámil Microsoft formálně začátkem června, a vy si ji můžete v krátkosti prohlédnout na videu umístěném výše. Nový Skype, který se v posledních letech vzdálil od prvoplánového internetového volání, se vrací jako chatovací aplikace s možností telekonferencí, která chce vypadat moderněji. Nadobro tak zmizí odstín modré, který si řada uživatelů vždy spojovala s aplikací Skype.

Prostředí je černobílé, bubliny mohou být různobarevně podbarveny, takže celek vypadá tak trochu jako variace na Snapchat. Položka Highlights je pak přímou kopií Příběhů v Snapchatu, můžete zde sdružovat fotky a videa v rámci vašeho dne a sdílet je rodině a přátelům. Nový Skype se v nadcházejících dnech dostane nejprve na Android a na iOS, aplikace pro Windows 10 a Mac by měla být zpřístupněna později v průběhu roku.

Zdroj MSPU[1], MSPU [2]

Diskuze (20) Další článek: Lenovo Moto G5 a G5 Plus v prodeji. Pokročilejší foťák zamířil do střední třídy

Témata článku: Microsoft, , , , , , , , , , , DOS, Dostupnost, Chatovací aplikace, Rána, Úkon, Micro, Mic, Položka, Internetové volání,