Lenovo představuje dva superlevné tablety. Bude vám stačit 1 GB RAM?

Lenovo představilo dvojici tabletů pro nenáročné uživatele, jejichž primárním kritériem je nízká cena. Nedivte se tedy podprůměrným specifikacím...

Nejníže postaveným modelem je Lenovo Tab 7 Essential se 7" IPS displejem s rozlišením 1 024 × 600 pixelů. Tablet pohání čtyřjádrový MediaTek MT8167D o taktu 1,3 GHz a také 1GB operační paměť. Bude však RAM na dnešní dobu ještě stačit? Interní úložiště bude 16GB, přední i zadní fotoaparát jsou dvoumegapixelové. S GSM modemem nepočítejte, bude vám muset stačit Wi-Fi. Tablet bude stát 80 dolarů, tedy asi 2 100 Kč.

Trochu lépe vybavený tablet Lenovo Tab 7 při 7" úhlopříčce nabídne rozlišení 1 280 × 720 pixelů. Nepatrně se změnil i procesor, kterým je MediaTek MT8161 taktovaný opět na 1,3 GHz, operační paměť zůstává u 1 GB. Hlavní 5Mpix fotoaparát zvládne automaticky zaostřovat, sekundární 2Mpix kamerka pro selfie bude zřejmě jenom do počtu. Cena Lenova Tab 7 je stanovena na 99,99 dolarů, tj. cca 2 600 Kč.

Nejvybavenějším smartphonem od Lenova je v tuto chvíli model K8 Plus:

Oba tablety se v těchto dnech začaly prodávat v USA s Androidem 7.0 Nougat, přesné plány pro distribuci v Evropě však zatím neznáme.

Zdroj Lenovo

Diskuze (17) Další článek: Huawei rozšiřuje svůj mobilní ekosystém do Evropy. Příští rok spustí i market s aplikacemi

Témata článku: Lenovo, , , , , , , , , , , , , Sup, Šup, Dnešní doba, T-Series, Rozlišení, Postavený model, Dolar, GHz, Nízká cena, Pře, Evropa, Interní úložiště,