Jeden z nejlevnějších smartphonů jde do prodeje. Alcatel U5 HD poskytne jen základ

Alcatel uvádí do prodeje na našem trhu lowendový smartphone Alcatel U5 HD. Vzhledem k celkové výbavě je displej s HD rozlišením jistým nadstandardem, a proto zkratku vysokého rozlišení zmiňuje výrobce přímo v názvu. Až na displej jde ale o telefon s naprosto základní výbavou, sám výrobce jej označuje jako smartphone pro začátečníky. Prodávat se začne v druhé půlce září v černém a bílém provedení za 2 799 Kč.

Zařízení s plastovým tělem nabídne pětipalcový IPS displej s již zmíněným HD rozlišením, procesor MediaTek MT6737, 1 GB RAM, 8 GB vnitřní paměti s možností rozšíření microSD kartou (max. 128 GB), hlavní 8Mpx (interpolace až na 13 Mpx) a přední 5Mpx fotoaparát (oba s LED bleskem), LTE s podporou všech evropských pásem a baterii s kapacitou 2 200 mAh, která se nabíjí přes microUSB konektor.

Telefon běží na Androidu 7 Nougat a v prostředí obsahuje různé zábavné funkce, např. živé filtry v aplikaci Face Mask, která umí i měnit hlas uživatele. S aplikací Face Show vytvoříte videoanimaci ze selfíček, přidáte hudbu na pozadí a svoji tvorbu pak můžete sdílet na sociálních sítích. Aplikace Instant Collage zase poskládá z fotografií koláž. A protože je telefon určen začínajícím uživatelům, nesmí chybět Easy Mode, jenž ukáže zjednodušenou podobu celého prostředí.

Diskuze (11) Další článek: Google Daydream View: Na správné cestě, ale s nedostatkem obsahu [recenze]

Témata článku: Alcatel, , , , , , , Alcatel U5 HD, Face Mask, Černé provedení, Základní výbava, Instant Collage, Pro +, Telefon, Zak, Lowendový smartphone, Začínající uživatel, Zjednodušená podoba, Vysoké rozlišení, Sociální síť, Prodej, Aplikace, Easy mode, Nejlevnější smartphone, Rozlišení,