Jak vyzrát na hybridní slot? Stačí vám lepicí páska, nůž a trocha kuráže

Samsungy řady Galaxy S7 se na českém trhu prodávají pouze ve variantě s jednou SIM kartou, ovšem v Asii jsou nabízeny i verze S7 Dual, do kterých můžete vložit až dvě SIM karty. Následující řádky tedy berte spíše jako zajímavost, aneb jak může vyhrát trocha zručnosti nad jedním zbytečným omezením...

Pokud se bavíme o Dual SIM verzích Galaxy S7 a S7 Edge, je třeba zmínit tzv. „hybridní slot“. Jedná se o druhý sektor na společném šuplíčku (do prvního vkládáte hlavní nanoSIM kartu), který je primárně určen pro microSD kartu. Ovšem v případě Dual SIMů do něj, místo paměťovky, můžete vložit napříč druhou SIM kartu. Ovšem Samsung nedává moc na výběr, buď budete mít dvě SIM a bez rozšíření paměti, nebo budete mít jednu SIM a do druhého slotu vložíte microSD. Obojí zkombinovat nelze, tedy alespoň ne oficiální cestou...

Klepněte pro větší obrázek
SIM karta vložená do hybridního slotu, jejíž umístění je potřeba si pečlivě zapamatovat

Ovšem jak se ukázalo, trocha zručnosti a domácí práce může přinést ovoce, takže můžete mít v telefonu dvě SIM karty i microSD zároveň. Je k tomu potřeba oboustranná lepicí páska, nebo v horším případě lepidlo, zapalovač a nůžky. Jen pro zajímavost si ukážeme postup, v rámci kterého sice můžete telefon částečně oklamat, ovšem není úplně bez rizika, protože špatnou manipulací můžete zničit primární nanoSIM kartu nebo dokonce i samotný hybridní slot.

Klepněte pro větší obrázek
Zapalovač v akci. Výsledkem je čip SIM karty oddělený od „zbytečného“ plastu

Nejprve je třeba do šuplíčku složit SIM2 a důkladně si poznamenat umístění kontaktů. Poté přichází ta zábavnější část, zapalovačem je třeba nahřát po dobu 30 - 60 sekund zadní stranu nanoSIM, a následně oddělit plast od metalické plochy, např. nožem či nůžkami.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Dále je třeba odstřihnout část čipu, aby mohl být nalepen na microSD kartu

V kroku č. 3 je třeba ze zbytku nanoSIM ostřihnout v horní a spodní části cca 1 - 2mm pruh, protože se karta bude lepit na vnitřní stranou microSD. Pokud byste čip nechali „bez úprav“, hrozí poškození microSD slotu. Návod doporučuje využít oboustrannou lepicí pásku, jinak byste SIM kartu přilepili k microSD kartě „nadobro“. Kontakty musí směřovat stejně, jak jste si je zaznamenali v prvním kroku.

Klepněte pro větší obrázek
A toto je výsledek celého snažení - hybridní slot, který současně pojme microSD i druhou SIM kartu

Pokud půjde vše podle plánu, telefon zaregistruje obě SIM karty (druhou je třeba aktivovat ve Správci SIM karet) i vloženou microSD kartu. Tento návod je možné s drobným obměnami aplikovat i u jiných modelů s hybridním slotem, ovšem, jak vidíte z přiložených fotografií, v průběhu této „operace“ zničíte nanoSIM kartu a můžete také poničit vnitřní součásti. A pokud byste se do podobné operace pustili i u jiných modelů, činíte to samozřejmě na vlastní riziko.

Jak je vidět, stačí trocha zručnosti, a obejdete základní omezení hybridního slotu. Příště by možná stačilo udělat šuplík oboustranný, takže by se do něj zároveň, a bez větších problémů, vešla druhá SIM i paměťová karta. Ostatně tak je to řešeno u levnějších Dual SIM Samsungů, které mají oddělené sloty pro SIM karty a zvláště i slot pro microSD kartu.

Via Noreplied

Diskuze (14) Další článek: Samsung nechce dopadnout jako kdysi Nokia. Chystá reformu celé firmy

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 64GB, Samsung Galaxy S7 Active, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S7 Edge 64GB, Ovoce, Jak, Druhá sim, Zapalovač, Microsd slot, Hybrid, Trocha, Pás, Pas, Lepidlo, Nůž, Lep, Slot,