Huawei už odlehčuje i tablety. Představil MediaPad M3 Lite ve dvou velikostech

Huawei je známé silným smartphonovým portfoliem ve střední třídě, kde nabízí více modelů než jakýkoli konkurenční hráč. Tato zařízení se většinou vyznačují přívlastkem Lite, což znamená, že jsou jakousi odlehčenou verzí nejlépe vybavených modelů. Tato strategie zřejmě funguje, a tak se ji čínský výrobce rozhodl aplikovat také do segmentu tabletů.

Huawei MediaPad M3 Lite 8 a 10 je dvojice nových tabletů střední třídy odvozených od již prodávaného modelu MediaPad M3. Ten se prodává pouze v jediné osmipalcové úhlopříčce, dvě představené novinky navíc obsáhnou i desetipalcovou velikost. Kromě fyzických rozměrů a kapacity baterie je vzájemných rozdílů minimum.

Oba tablety dostaly Full HD IPS displej, procesor Snapdragon 435, různé varianty paměti (od 3+16 GB až pod 4+64 GB), osmimegapixelový hlavní i přední fotoaparát, čtveřici reproduktorů a zvuk vyladěný společností Harman/Kardon. Trochu zklamáním je starší dobíjecí konektor microUSB (verze 2.0). Větší tablet nabídne kapacitu baterie 6 600 mAh, menší se musí spokojit s 4 800 mAh.

Zařízení pracují s operačním systémem Android 7.0 Nougat a nadstavbou EMUI 5.1. V prodeji budou jak ve verzi pouze s Wi-Fi, tak také datovou konektivitou pro mobilní operátorské sítě (2G/3G/4G). Na výběr bude bílá, šedá a zlatá barva. Zda, kdy a za kolik se MediaPady M3 Lite dostanou do českých obchodů, zatím nevíme. V Polsku se prodává MediaPad M3 Lite 10 ve specifikaci 3+32 GB a LTE v přepočtu za 10 tisíc korun.

Váš názor Další článek: Samsung v ČR aktualizuje Galaxy S7 a S7 Edge. Update má 350 MB

Témata článku: Huawei, , , , , , Tab, Kardon, Vybavený model, Lit, Full HD IPS, Čínský výrobce, Zlatá barva, Med, Lít, Minimum, Fyzický rozměr, Lite, Velikost, Pře, Přední fotoaparát, MediaPad m, #Huawei,