Google testuje tmavý režim v Gmailu a Google Play. Přidat se mají i další aplikace

Již na letošní konferenci Google I/O americký gigant mimo oznámení Androidu Q oznámil plány na systémový tmavý režim, z něhož budou profitovat zejména uživatelé smartphonů s AMOLED displeji. Google již dříve avizoval, že tmavý režim bude k dispozici přímo na systémové úrovni, kde jej budou využívat systémové aplikace, ovšem vyžádat si jej budou moci i některé aplikace třetích stran. V současné době tmavý režim používá např. Messenger nebo WhatsApp a Twitter.

Google již u Pixelů začátkem tohoto týdne vydal stabilní verzi Androidu 10, ovšem na plošné uvedení tmavého režimu pro dvě nejdůležitější aplikace od Googlu, Gmail a Obchod Play, se zatím čeká. Google však v posledních dnech začal tmavý režim u zmíněných aplikací alespoň testovat u blíže nespecifikovaného vzorku uživatelů.

V naší galerii se tak můžete podívat na to, jak bude vypadat tmavý Gmail a tmavý Obchod Play. Tmavý režim v těchto aplikacích není navázán na systémový tmavý režim, černou či tmavě šedou si aktivujete přímo v nastavení jednotlivých aplikací.

Jaké jsou výhody tmavého systémového režimu?

Zdroj XDA-Developers

Diskuze (6) Další článek: Pozdě, ale přece. Raiffeisenbank spouští platby mobilem pomocí vlastní aplikace RaiPay

Témata článku: Google, , , , , , , , Rez, Tmavý, Obchod Play, Režim, Aplikace,