Firmu HMD Global vyrábějící telefony Nokia opouští generální ředitel. Šéfoval pouze rok

Společnost HMD Global, která sama sebe označuje za start-up, má za sebou nadějný rozjezd v byznysu. Zaštiťuje výrobu, prodej i marketing telefonů značky Nokia a zatím se jí úspěšně daří navazovat na odkaz finské mobilní legendy. Smartphony Nokia 3, 5 a 6 byly přijaty kladně, obnovenou Nokii 3310 (2017) dokonce firma nestíhá vyrábět.

Klepněte pro větší obrázek
Loni v květnu zakládali společnost HMD Global dva šéfové. Nyní je Nummela (vlevo) ze hry

O to více je překvapující tisková zpráva z minulého týdne, podle které se výkonný šéf společnosti Arto Nummela dohodl s představenstvem HMD Global na okamžitém ukončení svého působení ve firmě. Teprve před rokem přitom společnost zakládal, nyní odchází těsně před uvedením očekávaného vlajkového smartphonu Nokia 8.

Firma mimo oficiální vyjádření nechce personální změnu nijak komentovat a skutečný důvod ukončení spolupráce se zatím nepodařilo zjistit ani světovým médiím. Spekuluje se o možném těsnějším začlenění firmy přímo pod Nokii. Víme jen to, že funkci výkonného ředitele prozatím zaujme prezident společnosti HMD Global Florian Seiche, jenž byl také u jejího založení.

Jak změní Nokia stávající trh se smartphony?

Diskuze (2) Další článek: Lenovo na svém Tech World 2017 (opět) předvedlo koncept skládacího tabletu

Témata článku: Nokia, , , Firma, Arto Nummela, Telefon, Světové médium, F +, Generál, Oficiální vyjádření, General, GLO, Obnovená Nokia, Rok, OPO, HMD, Florian Seiche, Začlenění, Skutečný důvod, Tisková zpráva, Florian, Okamžité ukončení, Šéf, Ukončení, Minulý týden