Vodafone domácnostem zdvojnásobí FUP na 60 GB, ale má to háček

  • Nevídané, český operátor ohlásil, že navýší data o 30 GB
  • Jde o mobilní připojení pro domácnost, nikoli hlasový tarif
  • Přes léto zvojnásobí operátor data i stávajícím zákazníkům

Vodafone přidá 30 GB dat! Takové novinky bychom rádi psali častěji, faktem ovšem zůstává, že jde o přenosné bezdrátové připojení pro domácnost. Můžete si ho vzít se sebou i na víkend třeba na chatu, ale jen za předpokladu, že se nachází na území ČR (v roamingu operátor data u datových tarifů už nenabízí).

 

Aktualizováno

 V tiskové zprávě ani náznak, až na přímý dotaz jsme se dozvěděli, že tarif v novém režimu přijde o své dosavadní výhody:

  • (rychlostí a objemem dat) neomezené surfování mezi půlnocí a šestou hodinou ranní
  • Smart FUP, který i po překročení limitu dovoloval surfovat plnou rychlostí (nikoliv už streamovat a stahovat)
  • zpomalení konektivity po dosažení limitu, teď se rovnou přikoupí další balík dat

Tedy limit je dvakrát větší, ale v určitém režimu se vyplatila spíše původní verze pravidel. Právě to je důvod, proč Vodafone umožní odstoupit od smlouvy bez sankcí.

 

Operátor přichází s novým tarifem Připojení bez kabelu Naplno, který nabídne 60 GB dat za 449 Kč. U stávajících produktů Připojení bez kabelu a Připojení bez kabelu+ operátor v rámci letní promo akce rovněž navýší datový objem z 30 GB na 60 GB.

Klepněte pro větší obrázek
Vodafone láká na mobilitu, se 60 GB už se ale dá žít 

Než se rozběhnete do prodejny, vězte, že po vyčerpání limitu padne rychlost na 256 kb/s. Od září půjde data i dokoupit, a to 5 GB za 49 Kč. Počet dokupů půjde nastavit v samoobsluze.

Dvojnásobek dat pro všechny

Zákazníci, kteří mají Připojení bez kabelu+, budou mít v rámci letní promo akce automaticky navýšený datový objem z 30 GB na 60 GB. Po skončení promoakce v září 2017 budou bezplatně převedeni na nový tarif Připojení bez kabelu Naplno, kde za stejnou cenu dostanou dvojnásobek dat. V případě nesouhlasu půjde od smlouvy odstoupit bez sankcí.

Uživatelé služby Připojení bez kabelu dostanou v rámci letní promoakce také dvojnásobný datový objem 60 GB se stávající rychlostí 4/2 Mb/s. Po skončení akce budou mít možnost přejít na nový tarif Připojení bez kabelu Naplno nebo se vrátí k původnímu nastavení služby Připojení bez kabelu s 30 GB.

Modem v akci:

Od 11. června zároveň Vodafone zlevnil modem Huawei LTE CPE B310. S úpisem na dva roky je za 1 777 Kč, bez úpisu je o tisícovku dražší.

Připojení bez kabelu Naplno ve zkratce:

  • 60 GB za 449 Kč, dokup 5 GB za 49 Kč (od září 2017)
  • download 8 Mb/s, upload 4 Mb/s
  • přenosný modem
  • připojit lze až 32 zařízení přes Wi-Fi a 1 zařízení přes kabel
  • podpora 3G, 4G
  • snadná instalace (modem stačí připojit do elektřiny a vložit SIM kartu)
Diskuze (47) Další článek: Stručně a jasně. Operátoři ruší roaming, co to pro vás znamená

Témata článku: , , , , , , , Oběť, Operátor, Původní verze, Snadná instalace, Upload, F +, Háček, Tarif, Připojení bez kabelu, Česká republika, Plná rychlost, Objem dat, Dosažení, Stejná cena, Domácnost, Bezdrátové připojení, Převedení, Nový tarif,