Sony prohloubí partnerství s LG. Použije korejské OLED panely pro ohebné smartphony

Na smartphonovém trhu se rodí další zajímavá spolupráce. Sony podle magazínu Business Korea chystá partnerství s LG Display na dodávkách OLED displejů pro ohebné smartphony. Mezi oběma firmami jde vlastně o rozšíření stávající spolupráce – LG už Sony dodává OLED obrazovky do televizorů.

Samotné Sony zprávu oficiálně nepotvrdilo. Podle zdrojů z LG Display ale firma do budoucna počítá s ohebnými smartphony. To by nemělo být až takové překvapení, protože flexibilní telefony se podle predikcí analytiků začnou postupně objevovat na konci letošního roku.

Smartphone s ohebnou konstrukcí chystá například Samsung, který si komponenty dokáže vyrobit vlastními silami. Zmiňované LG se zatím profiluje spíše jako dodavatel obrazovek pro jiné subjekty. Jedním z potvrzených odběratelů bude i druhý největší výrobce smartphonů na světě, americký Apple.

Ohebný AMOLED displej od LG:

Váš názor Další článek: REPORTÁŽ: Konec teorie. Svezli jsme se samořídícím BMW

Témata článku: LG, Sony, , , , Flexible OLED, Pán, SMA, Smartphonový trh, BusinessKorea, Obrazovka, Ohebný amoled, Pro +, Panel, Part, Partnerství, Pan, Ohebná konstrukce, Ohebný smartphone, Partners, Business Korea, Letošní rok, OLED displej, Displej