Koncept od ZTE nemá jeden, ale hned dva výřezy v displeji. A my se ptáme proč?

Čínské  ZTE se začalo výrazněji zabývat novodobým boomem vykousnutých displejů, v rámci svého koncepčního telefonu však výrobce vsadil hned na dvojité vykrojení. Koncept označený jako ZTE Iceberg má v horním výřezu displeje reproduktor, selfie kamerku a potřebné snímače. Spodní výkroj v displeji hostí druhý reproduktor, takže při používání telefonu směřují výduchy stereoreproduktorů přímo na uživatele.

Telefon se sice tváří zakulaceně, ve skutečnosti je však hranatý. Jeho rohy jsou totiž průhledné. Spekulace sice nenaznačují jejich žádné dodatečné využití, z našeho pohledu by však rohy mohly sloužit blikáním jako notifikace zmeškaných událostí. Na zadní straně konceptu je umístěna čtečka otisků prstů a duální fotoaparát s LED přisvětlením. Pod logem ZTE se dále nachází piny konektorů, které mají sloužit k zatím neznámým účelům.

Vivo Apex - původní koncept, který se nakonec dostane do prodeje:

Koncept zatím nedoprovází žádné konkrétní hardwarové specifikace, takže o použitém čipsetu a operační paměti zatím můžeme pouze spekulovat. Stále se sice jedná „pouze“ o koncept, ovšem ZTE se může kdykoliv rozmyslet a telefon nabídnout do běžného prodeje. Stejná situace i s konceptem Apex od Viva, která se po kladných ohlasech veřejnosti rozhodlo, že telefon, oproti původním plánům, nakonec skutečně začne prodávat.

Zdroj Winfuture

Diskuze (3) Další článek: Apple představil nádherně rudé iPhony. Na model X se bohužel nedostalo

Témata článku: ZTE, , , , , , , , Vykousnutý displej, Výřez, Koncept, Winfuture, LED, Telefon, Roh, Použitý čipset, Apex, Stejná síť, Zmeškaná událost, Původní plán, Původní koncept, Reproduktor, Stejná situace, Displej, Druhý reproduktor,