Herní Razer Phone je tady! Nabídne skvělý výkon a velkokapacitní baterii

  • Herní telefon od Razeru bere hardware pěkně od podlahy
  • Pro hráče je připraveno osm jader, 8GB RAM a Dolby Atmos stereo
  • Myslelo se i na baterii, která má obří kapacitu i systém rychlodobíjení

Společnost Razer, známá především jako výrobce herních doplňků pro počítače, včera v Londýně představila herní telefon Razer Phone. Již z úniků bylo jasné, že to nebude „žádné ořezávátko“. Nabídne kvalitní 120Hz IGZO displej Sharp, stereoreproduktory, velkou operační paměť i 4 000mAh baterii s rychlým dobíjením. Co víc si přát od herního smartphonu?

Razer Phone na první pohled připomíná hranaté Sony Xperie či model Robin od společnosti Nextbit, kterou Razer začátkem roku koupil. Na čelní straně je umístěn 5,72" IZGO LCD displej (Indium Gallium Zinc Oxide) s rozlišením 2 560 × 1 440 pix a širokým barevným gamutem. Displej telefonu zůstává u tradičního poměru stran 16:9, aby si Razer zachoval kompatibilitu se všemi hrami a aplikacemi z Google Play.

Výrobce displej označuje jako UltraMotion, a to proto, že má 120Hz obnovovací frekvencí. U populárních flagshipů jsou maximem 60Hz displeje, dvojnásobek je použit snad jen u nejnovějších iPadů Pro 10.5" a 12.9". Zvýšená obnovovací frekvence se má projevit v plynuleji vykreslených animacích, což půjde poznat i při běžném používání telefonu, např. při plynulém rolování webových stránek.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Základní a speciální edice Razer Phonu se liší jen barvou loga na zadním krytu

Zbývající prostory nad a pod displejem vyplňují stereoreproduktory s duálními zesilovači a certifikací Dolby Atmos pro prostorové podání zvuku. Přibalený adaptér do USB-C s certifikací THX přináší 24bit DA převodník, který „vymáčkne“ to nej z vašich současných sluchátek s 3,5mm jackem. V reproduktoru nad displejem najdeme výřezy pro reproduktor, 8Mpix kamerku pro selfie s fixním focusem a pro různá další čidla a senzory.

Na zadní straně smartphonu je k dispozici duální fotoaparát v konfiguraci 12Mpix širokoúhlého snímače (F1.75) a 13Mpix teleobjektivu (F2.6). Pod nevyměnitelným zadním krytem bude umístěna masivní 4 000mAh Li-Ion baterie. Tu bude možné nabíjet zrychleně, a to díky technologii Qualcomm Quick Charge 4+. Základní verze modelu bude mít na zádi netradiční chromové logo Razeru, speciální edice pak tradiční zelené. Mezi oběma edicemi jinak nebudou žádné rozdíly.

 

Co více čekat od herního smartphonu, než výkonné osmijádro, 8GB RAM a 4 000 mAh baterii s rychlým dobíjením?

 

Smartphone poběží na osmijádrovém Snapdragonu 835 s obří 8GB RAM, která by měla být pro všechny mobilní hry na Androidu více než dostatečná. Razer v telefonu nabídne aplikaci Game Booster, ve které si můžete upravit takt procesoru s ohledem na výkon, spotřebu a zahřívání čipsetu. Pro ukládání her poslouží interní 64GB UFS paměť, kterou můžete rozšířit microSD kartami až o další 2 TB. Konektivita telefonu zahrnuje Bluetooth 4.2, Wi-FI, GPS, NFC a také LTE.

Klepněte pro větší obrázek
Originální příslušenství, které bude určeno pro Razer Phone

Rozměry samotného telefonu činí 159 × 78 × 8 mm, Razer Phone je vyroben z kovu, a i díky velkokapacitní baterii se jeho hmotnost zastavila na 197 gramech. Telefon půjde do prodeje s Androidem 7.1.1 Nougat, update na Oreo je plánován na jaro 2018. V systému bude připraven Nova Laucner Prime, a díky Razer Theme Storu si budete moci upravit tapety, ikony a barvy systémových nabídek.

Toto je nový herní superphone Razer:

Razer spolupracoval i s vydavateli těchto populárních her, kteří u svých titulů pro Razer Phone zpřístupní framerate až 120 fps:

  • Final Fantasy® XV Pocket Edition
  • Gear.Club
  • Lineage 2: Revolution
  • Old School RuneScape
  • RuneScape
  • Shadowgun Legends
  • Tekken
  • Titanfall: Assault
  • World of Tanks Blitz

Předobjednávky Razer Phonu byly zahájeny včera hned po oznámení, na pulty obchodů se nový smartphone dostane v USA a v Evropě již 17. listopadu. Cena se má pohybovat okolo 750 EUR, což dělá po přepočtu zhruba 19 tisíc Kč.

Razer Phone
rozměry a hmotnost: 159 × 78 × 8,0 mm, 197 g
displej: 5,7", kapacitní IGZO LCD, 1 440 × 2 560, 515 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 5, Bluetooth 4.2, GPS
paměť: 64 GB, microSDXC (2 TB), RAM: 8 GB, baterie: 4 000 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 835 (8× Kryo 280, 3 GHz, 10nm)
operační systém: Google Android 7.1 (Nougat)
fotoaparát: 12MPx, video (3 840 × 2 160), autofocus, blesk
51 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Zdroj: Razerone

Diskuze (16) Další článek: Bubliny nelžou: mrkněte na krátký film natočený iPhonem

Témata článku: Razer, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Razer Phone,