Aplikace YouTube Vanced umí hrát i se zhasnutým displejem

Nejviditelnější novinkou Androidu 8 je funkce Obraz v obraze. Spustíte navigaci v Google Mapách, shodíte ji do malého okénka, které se vznáší nad ostatním obsahem, jinak s telefonem můžete dělat jakoukoliv jinou práci. PIP (picture in picture, obraz v obraze) funguje pouze s podporovanými aplikacemi s tím, že u YouTube musíte mít zaplacený program Red (což v ČR nejde).

A právě v tomto bodě přichází XDA forum s upravenou aplikací. Naplno ji oceníte s Androidem 8, návratem na domovskou obrazovku se přehrávané video zmenší do plovoucího okna. Se staršími Androidy můžete alespoň přehrávat zvuk z YouTube na pozadí. Jako bonus se zbavíte reklam.

Pokud se chcete v aplikaci přihlásit ke svému účtu, je nutné doinstalovat microG (viz návod). V obou případech instalujete .apk soubory, v microG znovu vyplňujete přihlašovací údaje (které už v telefonu jsou) a nemáte pod kontrolou, kdo a kam data ukládá. Celá akce je tedy potenciálně riziková, navíc odstraněním reklamy obcházíte pravidla Googlu.

Diskuze (27) Další článek: Výhodnější nákupy ze zahraničí? E-shopy ztratí možnost blokovat zákazníky z cizích států

Témata článku: , , , , , Telefon, Upravená aplikace, Reda, YouTube Vanced, Nejviditelnější novinka, Van, APK, Starý Android, Přehrávané video, ? Displej, Picture in Picture, Ostatní obsah, Celá akce, Aplikace, Obraz v obraze, Odstranění, Nejdůležitější gadget, Malé okénko, Přihlašovací údaj, Plovoucí okno,