Chytré kamery Yale poznají, co zmizelo ze zahrádky, a pošlou vám notifikaci

Společnosti Yale přináší na trh nové CCTV kamery, které zaujmou chytrými funkcemi. Díky Wi-Fi připojení kamer a aplikaci Yale View (Android a iOS) můžete na svém telefonu/tabletu sledovat jak aktuální záběr z bezpečnostní kamery, tak procházet natočené záznamy.

Uživatel si v záběru kamery nastaví hlídané území a jakmile v něm kamera zaznamená pohyb, může vás upozornit prostřednictvím push notifikace do mobilu. Pro sledování venkovního prostoru slouží funkce Tripwire, která vyvolá poplach v případě, že někdo překročí nastavenou hranici. Pokud lidé chodí například po chodníku za touto hranící, kamera nebude reagovat. Funkce Intrusion hlídá vnitřní prostory a vyvolá poplach jakmile do nich někdo vstoupí.

Další dvě chytré funkce se týkají předmětů. Kamera v nastavení Abandoned dokáže pomoci při identifikaci nových předmětů v hlídaném prostoru, u kterých nestojí žádný člověk. Naopak funkce Missing pošle zprávu, pokud některý z předmětů se sledovaného prostoru zmizí. Přístup ke kamerám je chráněný heslem a ty jsou dostatečně odolné, aby dokázaly monitorovat jak interiér, tak zcela korektně fungovaly i ve venkovních podmínkách.

Wi-Fi kamera poskytuje rozlišení 4 Mpx, kabelová pak Full HD. O kvalitu obrazu se stará vysoká citlivost a systém pro noční vidění s dosahem až 30 m. Cena začíná na osmi tisících korunách za dvě drátové kamery a rekordér, Wi-Fi verze stojí 14 tisíc. Kupovat můžete na Alza.cz, ale i v Hornbachu či Bauhausu.

Diskuze (3) Další článek: Samsung ukázal testovací Galaxy S10 s 5G. Výřez v displeji má vskutku netradiční

Témata článku: , , , , , , Prostor, Zahrádka, Notifikace, Natočený záznam, Wi-fi připojení, Vnitřní prostor, Funkce, Cable, Hornbach, Venkovní podmínka, Vysoká citlivost, Venkovní prostor, Kamera, Tisící koruna, Poplach, Předmět, Chytrá funkce, Wi-fi kamera, Chytré,