Chytré hodinky s nejdelším názvem vyrobí Hublot a budou ukrutně drahé

Trh s chytrými hodinkami je v útlumu, důkazem je i nedávno skončená hodinářská konference Baselworld, kde ze segmentu hodinek s operačním systémem byly představeny pouze dva modely, a to navíc oba v limitovaných edicích – obrněné Casio WSD-F20SC, kterého bude vyrobeno pouze 700 kusů, a potom hodinky s nejdelším názvem na světě Hublot Big Bang Referee 2018 FIFA World Cup Russia.

Jak správně tušíte, druhé jmenované hodinky luxusní švýcarské značky Hublot budou vyrobeny v počtu 2 018 kusů a mají sloužit jako propagační a zároveň upomínkový klenot k blížící se události Mistrovství světa ve fotbale 2018, které bude od půlky června do půlky července hostit 11 ruských měst. Hublot zde bude tradičně oficiálním sponzorem časomíry. Hodinky budou obsahovat spoustu obsahu souvisejícího s fotbalem, tematické ciferníky a aplikaci informující o výsledcích šampionátu.

Designově jde o klasiku kolekce Big Bang s titanovým pouzdrem a pevnou lunetou se šesti výraznými šrouby. Na výběr bude několik řemínků od neutrálního černého, po různobarevné s barvami vlajek zemí účastnících se šampionátu. Škoda, že základem každého řemínku bude guma, která nemusí být na ruce každému zrovna příjemná.

Po stránce elektroniky obsahují hodinky AMOLED displej o průměru 1,4 palce s přepočteným rozlišením 400 × 400 bodů. Procesor pochází trochu překvapivě z dílny Intelu. Další parametry Hublot neuvádí. Big Bang Referee budou jedny z nejdražších chytrých hodinek postavených na platformě Wear OS (dříve Android Wear) – v přepočtu vyjdou na více než 120 tisíc korun. V prodeji budou už od května v buticích Hublot.

Diskuze (2) Další článek: Gameloft má novou mobilní pecku: akční MMORPG ze světa posedlých zombíků

Témata článku: , , , , , , , , Šampionát, Řemínek, Název, Big Bang, Hod, Oficiální sponzor, Operační systém, FIFA, Baselworld, Hub, Přepočtené rozlišení, Chytré, Mistrovství světa,