Výrobce Alcatelu uvádí chytré hodinky TCL Movetime Smartwatch

Čínský výrobce TCL představil novou generaci chytrých hodinek. Letos poprvé je neuvádí pod dceřinou značkou Alcatel, ale jako TCL Movetime Smartwatch (MT10G). Souvisí to se změnou strategie, podle které veškeré nositelné příslušenství ponese název mateřské značky. V nabídce jsou například také chytré náramky Moveband Display a Moveband BT Smartband, u nás se ale zatím neprodávají.

Jde zatím o nejdražší chytré hodinky čínského výrobce – prodávají se za 3 999 Kč. Na výběr je trojice provedení pro ženy i muže: se zlatým pouzdrem a bílým koženým řemínkem, s černým pouzdrem a černým koženým řemínkem, nebo se stříbrným pouzdrem a černým pryžovým řemínkem. Pouzdro je kovové s kruhovým ciferníkem, k němu je připojen vyměnitelný řemínek. Hodinky jsou poměrně lehké, váží 50 gramů.

Chytré hodinky na uzavřené platformě

Kruhový displej obsahuje AMOLED panel o průměru 1,39 palce s přepočteným rozlišením 400 × 400 bodů. Také hodinky TCL obsahují různé virtuální ciferníky, kterých je na výběr celkem 12. Hodinky běží na vlastní uzavřené platformě RTOS a dokážou se pomocí aplikace Movetime spárovat s iPhony i smartphony s Androidem. Pro přímý přístup k internetu obsahují Wi-Fi.

Nová generace Movetime Smartwatch umí zobrazit upozornění na příchozí hovory, e-maily, SMS, upomínky z kalendáře, zprávy ze sociálních sítí a dalších aplikací (např. Uber). Zaznamenávají kroky a ušlou vzdálenost, srdeční tep, spálené kalorie nebo monitorují kvalitu vašeho spánku. Hodinkami lze na dálku pořídit fotku smartphonem nebo ovládat hudební přehrávač.

Technické parametry TCL Movetime Smartwatch:

MODELOVÉ OZNAČENÍ

TCL MOVETIME Smartwatch MT10G

ROZMĚRY

48,2 x 42,2 x 10,7 mm

HMOTNOST

50 g

DISPLEJ

1,39“ (400 x 400 pixelů), AMOLED, dotykový

ŘEMÍNEK

pravá kůže nebo TPU pryž

OVLÁDÁNÍ

boční tlačítko, dotykový displej

OS

Free RTOS

PAMĚŤ

RAM: 512 KB SOC + 16 MB externí

ROM: 2 MB SOC + 32 MB externí

KONEKTIVITA

BlueTooth 4.0 BLE HFP, Wi-Fi 802.11 b/g/n

KOMPATIBILITA

Android 4.3 a vyšší, iOS 8.0 a vyšší

ZVUK

hlasitý reproduktor, mikrofon

SENZORY

snímač tepové frekvence, gyroskop, akcelerometr

SLEDOVACÍ AKTIVITY

krokoměr; časová osa; spálené kalorie; monitorování spánku; ovládání gesty (fotoaparát a hudba); hovory; oznámení, e-maily, SMS zprávy a připomenutí

BATERIE

350 mAh Li-Pol s vysokou hustotou

doba nabíjení: do 90 minut
pohotovostní režim: až 7 dní

pracovní výdrž: až 48 hodin

NABÍJENÍ

USB/pogo pin

OBSAH BALENÍ

nabíjecí dok, PSI, nabíječka, manuál

BAREVNÉ VARIANTY

zlaté pouzdro/bílý kožený pásek, černé pouzdro/černý kožený pásek, stříbrné pouzdro/černý pryžový pásek

Jak vybrat chytré hodinky:

Diskuze (1) Další článek: Samsung představil novou řadu fotočipů ISOCELL, a to včetně duálního uspořádání

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , Pouzdro, Přímý přístup, TPU, Výrobce, Hlasitý reproduktor, Chytré, Pásek, Kruhový displej, Hod, Kožený pásek, Příchozí hovor, AMOLED panel,