Bezkonkurenční nabídka. Xiaomi Mi A3 s čistým Androidem padá na 3 333 Kč

Ještě na konci září se Xiaomi Mi A3 ve verzi s 64GB pamětí prodávalo za 6 499 Kč, cena v několika krocích klesala, až dnes udělala masivní skok na velmi příjemných 3 333 Kč.

Informace je to velmi čerstvá, ještě na ni nestačily zareagovat ani cenové vyhledávače, takže zatím uvádí vyšší částky. Je možné, že cenu budou snižovat i další prodejci, ale v době psaní článku je na uvedené ceně 3 333 Kč pouze Datart.cz. Platí to pouze pro modrou variantu (ostatní jsou za 4 490 Kč), u produktu svítí poznámka „Ve výprodeji, už jen 220 ks,“ patrně se tedy blížíme ke konci prodejního cyklu a nemusí se dostat na každého.

Model Mi A3 je v portfoliu Xiaomi unikátní tím, že nabízí čistý Android přímo od Googlu, tedy bez nadstavby MiUI, která řadě uživatelů nevyhovuje. V recenzi jsme telefonu vytkli snad jen absenci NFC antény, s tímto mobilem tedy nezaplatíte. Za nevýhodu lze považovat i relativně hrubý displej, ale i na něj si oko zvykne. Naopak jsme ocenili dostatek výkonu, kvalitní výstupy z hlavního fotoaparátu, zachování sluchátkového konektoru a přesnou čtečku otisků prstů integrovanou v displeji. S aktuální cenou je poměr výkon/cena zcela bezkonkurenční.

Diskuze (33) Další článek: Honor V30 Pro je druhý nejlepší fotomobil na trhu. Vystačí si se třemi objektivy

Témata článku: Xiaomi, , , , , , , Xiaomi Mi A3, Displej, Hlídač shopů,