Apple chce za výměnu skleněných zad iPhonu až 6 000 Kč. Tenhle trik opravu zlevní na stokoruny

Apple lepí skleněná záda iPhonů permanentním lepidlem na téměř celé ploše. Na rozdíl od konkurentů, kteří často jen po obvodu aplikují lepidlo, které povolí při zahřátí. Applí způsob skvěle drží a napomáhá pevnosti iPhonů i odolnosti zadního skla. Problém nastane, když se vám přece jen povede takové sklo rozbít…

Letmý pohled do ceníku českých servisů ukazuje, že počínaje iPhonem X dáte za výměnu skleněných zad více než čtyři tisíce korun a u většího iPhonu XS Max je to už skoro šest tisíc!

YouTuber JerryRigEverything předvedl, jak to celé jde udělat výrazně levněji a svépomocí. Klíčem je přesně kalibrovaný laser, který projde sklem a na popel spálí lepidlo pod ním. Pak lze sklo bez větších komplikací sundat. Dobrá zpráva je, že nový záda stojí kolem 20 dolarů a drahé není ani lepidlo. Špatná zpráva je, že přístroj a software schopný přesně aplikovat laser (když se netrefíte, poškodíte i kovový rám telefonu) stojí 2 000 dolarů. Tedy opět se jedná o záležitost vhodnou pro servisy, nikoliv pro jednotlivce.

Diskuze (48) Další článek: Ericsson: Evropa zaostává v budování 5G sítí. Proces zpomalují aukce a regulace

Témata článku: , , , , Stokoruna, Trik, Výměna, Záda, Sklo, Oprava, Lepidlo, Laser,