Android Auto nejsou jen automobily. Systém jako první dostanou i motorky Harley-Davidson

Společně s Apple CarPlay se systém Android Auto od Googlu za poslední roky stal u automobilek standardem. S motorkami se příliš nepočítalo, ale co když ta motorka váží a stojí víc než malé auto? Harley-Davidson jako první výrobce motorek oznámil podporu Android Auto (CarPlay umí už od roku 2018).

Android Auto bude od léta k dispozici pro řadu Touring s infotainmentem Boom! Box GTS. Od roku 2021 bude systém standardní výbavou řad Touring, CVO a Trike. Nezapomnělo se ani na starší modely, u kterých půjde Android Auto přidat dokoupením příslušenství. Podmínkou je rok výroby 2014 a novější.

Systém přinese motorkářům lepší propojení s chytrým telefonem a možnost využívat služby jako Google Assistent, Google Mapy, Spotify a další. Mnohem zajímavější je ovšem sledovat, jak se čím dál více odvětví stává závislých na smartphonech. Nejdříve mobilní systémy pronikly do aut a nyní pomalu pronikají i mezi motorkáře.

Diskuze (3) Další článek: Týden mobilně z karantény: Jak technologie bojují se zákeřným virem

Témata článku: , , , , , , , , Google Mapa, Harley-Davidson, Google Assistent, Trike, Systém, Touring, Motorkář, Motorka, Jak, DOS,