Alza spouští výkup použitých telefonů na protiúčet. Začíná s iPhony

Mezi subjekty vykupující použité smartphony přibude velký hráč. Starší i novější mobily bude od zákazníků vykupovat největší český e-shop Alza.cz. Prozatím začne jen s iPhony, které si mezi smartphony nejdéle zachovávají hodnotu, a službu bude poskytovat pouze na pražském showroomu v Holešovicích. Vykoupené telefony nabídne jako bazarové zboží. Po vyhodnocení pilotního provozu se pak mohou přidat další značky a další pobočky.

Klepněte pro větší obrázek

Na rozdíl od prodejen Mobil Pohotovost, které poskytují výkup smartphonů i za hotovost, Alza bude nabízet pouze protihodnotu vykupovaného zařízení při nákupu nového smartphonu. Při výkupu vystaví šek, který zákazník následně uplatní. V podmínkách se také píše, že vykupovaný telefon musí být zakoupen v Alze, jinak může firma výkup odmítnout.

Alza má ambice nabízet nejvýhodnější výkupní ceny na trhu. Zároveň ale upozorňuje, že výše uvedené ceny za výkup iPhonů jsou maximální možné stropy. V praxi bude o výši výkupní hodnoty rozhodovat technik přímo na místě podle stavu a míry opotřebení každého zařízení. Z tohoto důvodu také může celý proces výkupu s následným nákupem nového zařízení trvat zhruba půl hodiny.

Klepněte pro větší obrázek

K výkupu bude zákazník potřebovat dva platné doklady pro ověření totožnosti a v případě prodeje více přístrojů najednou (nebo při výkupní ceně nad 5 000 Kč) také doklad o koupi. E-shop bude v pilotní fázi přijímat pouze plně funkční iPhony zakoupené na Alza.cz, a to bez výrazného mechanického poškození (např. prasklý displej, kryt apod.). Není nutné dodat obal ani příslušenství, to se však odrazí na výsledné ceně.

Diskuze (20) Další článek: Zajímavá historie firmy Corning. Odolné sklo Gorilla Glass není hlavním tahounem

Témata článku: , , , , , Zákazníci, Holešovice, Výkupní cena, Telefon, Pro +, Protiúčet,