Alcatel prodává nejlevnější plácačku. Jenže A2 XL má tři roky starý Android a chybí mu LTE

Alcatel už několik měsíců prodává na českém trhu lowendový phablet Alcatel A2 XL. Jeho uvedení do prodeje na konci prázdnin nijak nekomunikoval, a tak média tento model přecházela bez povšimnutí. Po pravdě řečeno, nejde o nijak zásadní zařízení. Jeho hlavním benefitem je velký šestipalcový displej. Jinak je ale kompromisů příliš, a to i za cenu 2 700 Kč.

IPS panel disponuje ještě snesitelným HD rozlišením. O chod se stará čtyřjádrový procesor MT8321, který MediaTek vyvinul v roce 2014 primárně pro použití v tabletech. S archaickým čipsetem je bohužel svázána také dnes už stěží akceptovatelná verze Androidu 5.1 Lollipop, která se již aktualizace z logických důvodů nedočká. Hřebíčkem do rakve je potom chybějící LTE konektivita.

Phablet s velkým displejem je primárně určen pro konzumaci internetového obsahu, k němuž bude s tristním 3G pokrytím našeho území a nepoužitelně pomalým EDGE přístup pouze přes Wi-Fi. Vzhledem k celkové velikosti zařízení zamrzí i nízká kapacita baterie 2 580 mAh. Hodnoty pamětí 1 GB RAM + 8 GB úložiště celkovou charakteristiku produktu dokreslují. Možná, že si své zákazníky najde, ale mít v roce 2017 v portfoliu jako novinku tři roky starý Android je ostuda.

Diskuze (7) Další článek: Pilulka.cz je aplikace, která dostane chytrou lékárnu do mobilu

Témata článku: Alcatel, , , , , , , , , , Český trh, Chybějící LTE, Pláč, Čtyřjádrový procesor, Pro +, Starý, Internetový obsah, Čipset, Velký displej, Displej, Celková velikost, Nízká kapacita, #Android, Logický důvod, Hlavní benefit,