O2 zruší nulový tarif Zero, od ledna si připlatíme

Nebyl to nejlepší tarif na trhu, ale byly situace a zákazníci, pro které se dokonale hodil. Za nástupnický tarif se bude platit minimálně dvacka měsíčně.

O2 „dělá pořádek“ v tarifech a změny zákazníka nepotěší. Operátor 1. ledna 2016 zruší tarif Zero a zdraží měsíční poplatek u tarifu Basic z aktuálních 19 na 49 Kč měsíčně. Osud SIM karty s tarifem Zero bude záležet na tom, zda leží zapomenutá někde v šuplíku, je na ní útrata nebo je jen přihlášena do sítě (zabezpečovačky, dálková topení, otevírače vrat, atd.).

Klepněte pro větší obrázek
Zadarmo ani O2 netopí, tarify Zero ve strojích převede na tarif pro stroje (obr.: o2.cz)

Typicky tedy všelijaká zabezpečovací zařízení, kde je tento tarif velmi populární. Důvod je prostý – neplatí se za něj měsíční poplatek. Tato Zera, o kterých operátor ví, že jsou přihlášena v síti, ale není na nich žádná útrata, převede na tarif Machine (paušál od 20 do 71 Kč měsíčně). SIM karty s tarifem Zero, které leží někde v šuplíku, zruší operátor úplně (podle pravidla o 12 měsících bez útraty). A konečně Zera s útratou převede na tarif Basic, [:kůl:] nebo Free dle analýzy spotřeby.

Vtípky na účet O2 na Twitteru:

Počet dotčených SIM s tarifem Zero v jednotkách tisíc nám potvrdila i tisková mluvčí operátora Lucie Pecháčková, ale ty bez útraty operátor úplně zruší jak je uvedeno výše. Nicméně ekonomickou rovinu věci výše uvedený tvít vystihuje docela přesně. I neaktivní SIM operátora totiž něco stojí

Změna je život

Konkrétní tarif a novou výši měsíčního paušálu se zákazníci dozvědí nejpozději měsíc před změnou ve svém vyúčtování, týden před změnou dostanou také SMS nebo e-mail. Všichni zákazníci si zároveň mohou sami vybrat jakýkoli jiný tarif z nabídky O2, případně tarif Zero nebo Basic zrušit bez standardní výpovědní lhůty - tuto možnost dává operátor všem zákazníkům ukončovaných tarifů až do konce února 2016.

Tarif Basic se krom navýšení měsíčního paušálu o 30 Kč měnit nebude, sazba za volání zůstane na 3,50 Kč/min. s účtováním po celých minutách a 1,50 Kč za SMS. Tarif je bez závazku stejně jako cokoli, na co O2 zákazníky v rámci lednového zjednodušování nabídky převede.

Máte zabezpečovací zařízení? S jakou SIM?

Diskuze (28) Další článek: TensorFlow: Google zveřejnil open source systém pro umělou inteligenci

Témata článku: , Topení, Sazba, Měsíční poplatek, Tarif, LED, Zabezpečovací zařízení