Nokia C1 od Finů se znovu ukazuje. Poběží prý na Androidu i Windows

Mnohokrát diskutovaný smartphone od finské Nokie po odprodeji mobilní divize Microsoftu by mohl být zase o něco blíže realitě. Nokia C1 už bude ale ve Finsku vznikat jen na rýsovacím prkně, výroba proběhne u externí firmy.

V polovině prosince skončí licence Microsoftu na používání názvu Nokia pro smartphony. Tohoto práva se Microsoft vzdal sám už loni, když vydal první Lumii 535 pod svým názvem. Následně ale ještě poběží roční ochranná lhůta, která má od sebe produkty Nokia a Microsoft dostatečně odlišit, a tak se Nokia C1 může na trhu objevit nejdříve v posledním čtvrtletí 2016.

Klepněte pro větší obrázek

Portál NPU.com zveřejnil rendery, které má k dispozici z údajně důvěryhodného zdroje. Obrázky se poněkud liší od špionských fotek C1, které na veřejnost unikly už v září. Je tedy pravděpodobné, že finální podoba Nokie C1 může být nakonec jiná. Má jít o kovové zařízení s 5 nebo 5,5palcovým FullHDdisplejem. O výkon se postará čipset Intel Atom, který zároveň umožní volbu mezi operačním systémem Android nebo Windows 10 Mobile (nikoli na jednom zařízení).

Klepněte pro větší obrázek

Nokia C1 má existovat podobně jako některá zařízení Asusu nebo Huawei s jedním názvem ve více verzích. Nižší nabídne 2 GB RAM, 32 GB vnitřní paměti a 8Mpx hlavní fotoaparát, prémiová varianta dostane 3 GB RAM, 64GB úložiště a 13Mpx hlavní kameru. Proslýchá se, že smartphone C1 by měl pro Nokii kompletovat tchajwanský Foxconn.

Diskuze (8) Další článek: Hodinky Samsung Gear S2: když Tizen nespolupracuje s Tizenem

Témata článku: Nokia, , , , , Nokia C1-00, Nokia C1-01, Nokia C1-02, Úkaz, F +, Finální podoba, #Android, Fin, NokiaPowerUser, Win, NPU, Prémiová varianta, Wind, Nokia C, Windows!,