Lenovo představuje své nejlevnější letošní smartphony Moto C a Moto C Plus

Lenovo letos výrazně oseká smartphonové portfolio a telefony už bude prodávat výhradně pod americkou značkou Moto. Podle dříve uniklé prezentace se letos dočkáme zhruba desítky nových modelů. Nejnižší segment bude reprezentovat řada C, v rámci které firma představuje novinky Moto  C a Moto C Plus.

Androidová zařízení přinesou poměrně střídmý, ale přesto elegantní design s plastovým zadním krytem zdobeným vroubkováním. Z nejvyšších modelů přebírají „céčka“ design objektivu fotoaparátu, jeho parametry budou ovšem mnohem střízlivější – pouze 5Mpx, resp. 8Mpx hlavní snímač a 2Mpx přední selfie kamera.

Zařízení charakterizuje pětipalcový displej s rozlišením 480 × 854 u základního modelu a HD rozlišením u vylepšeného Plus. Vzájemně se modely liší také procesorem (Mediatek MT6580 vs. MT6737), vnitřní pamětí (8 GB vs. 16 GB) a zejména kapacitou baterie – subtilnější Moto C nabídne pouze 2 350 mAh, kdežto baculatější Plus rovnou 4 000 mAh.

Obě novinky pracují s operačním systémem Android 7.0 Nougat a v Evropě se budou prodávat jako Dual SIM zařízení s plnou podporou LTE. Cena bude v případě nižšího modelu začínat na 2 500 Kč, vyšší vyjde zhruba na 3 000 Kč. Na výběr budou v obou případech černá, bílá, zlatá a červená barva.

Diskuze (2) Další článek: Pecka! Samsung ukázal AMOLED displej, který se vyboulí a „vrátí zpět“ [oživeno]

Témata článku: Lenovo, , , , , , , , , , Červená barva, Přední selfie, Hlavní snímač, Základní model, Smartphonové portfolio, SMA, Nejnižší segment, Let, Pětipalcový displej, Elegantní design, Plus, Android zařízení, Pře,