Huawei P10 Lite bude pecka, ale zase o něco dražší. Známe českou cenu

Huawei krátce po zahájení předobjednávek vlajkového modelu P10 představuje jeho odlehčenou verzi Huawei P10 Lite. Na veletrhu v Barceloně přitom výrobce tento model vůbec nevystavoval, ačkoli už jej měl téměř s jistotou připravený. Nechtěl totiž, aby se tříštila pozornost věnovaná top modelům P10/P10 Plus.

Huawei P10 Lite přitom nebude o tolik horší než kompaktnější z dvojice P10, bude ale výrazně levnější. Česká cena bude začínat na 8 990 Kč, což je nicméně mezigenerační zdražení (proti P9 Lite) o 20 %. Smartphone nabídne 5,2palcový Full HD IPS displej, o něco více vytaktovaný procesor Kirin 658, 3 GB RAM, 32 GB vnitřního úložiště a podporu paměťových karet. Běží na Androidu 7.0 Nougat s nadstavbou EMUI 5.1.

Proti P10 se nekoná duální fotoaparát a chybí také branding Leica. Hlavní fotoaparát disponuje rozlišením 12 Mpx, má automatické fázové ostření, optická stabilizace ale chybí. Přední selfie kamera je osmimegapixelová. Použitá baterie má stejnou kapacitu 3 000 mAh jako u předchůdců P9 Lite a P9 Lite (2017). Novinka se může pochlubit elegantním skleněným designem, v prodeji bude od poloviny dubna bílá, černá, zlatá a modrá barva.

Diskuze (17) Další článek: I váš telefon může mít obří displej. Co byste řekli na 10" za 3 000 Kč?

Témata článku: Huawei, , , , , , , Huawei P10 Lite, Lít, Česko, #Huawei, Skleněný design, Huawei P, NEC, Full HD IPS, DxOMark mobil, Česká cena, Modrá barva, Pecka, Lite, Lit, Fázové ostření,