Alcatel má nejnižší tržby za posledních 7 let. Zastaví pád brandované modely a VR?

Trh se smartphony je čím dál dravější a pociťují to i značky, které v minulosti patřily mezi žraloky ohrožující zavedené lídry. Platí to i pro Alcatel (resp. TCL), který ve druhém čtvrtletí vykázal tržby o 20 % nižší než ve stejném období loňského roku. Podle Strategy Analytics je to nejhorší výsledek za posledních 7 let.

Klepněte pro větší obrázek

V uvedeném kvartálu ještě Alcatel na všech trzích nenabízel své současné vlajkové modely, nebo byly v prodeji jen pár dní. Týká se to zejména modelů řady Idol 4, stejně jako brandovaných smartphonů pro Vodafone Group, jež Alcatel pro operátorskou skupinu vyrábí a započítávají se do jeho statistik.

Čínská značka v minulosti vždy spolehlivě figurovala v první desítce výrobců smartphonů, nyní se ale dostala mimo. Alcatel také těžil ze stále relativně vysokých prodejů obyčejných mobilů bez klasického operačního systému. Tento segment se ale stal alternativu, naprostá většina zákazníků dává přednost smartphonům. Alcatel se nyní bude snažit výpadek tržeb dorovnat v relativně novém segmentu virtuální reality a headsetu, který dodává k modelům Idol 4 a 4s.

Diskuze (6) Další článek: Stáhněte si tapety z ještě neuvedeného Samsungu Galaxy Note 7

Témata článku: Alcatel, , , , Alcatel Idol 4, Alcatel Idol 4s, Tržby, Obyčejný mobil, Pád, Žralok, Vodafone Group, Nejhorší výsledek, Model, Let, Mode, Vysoké prodeje, Naprostá většina