6 důvodů, proč je UMi Plus lepší než iPhone 7. Souhlasíte s nimi?

Značka UMi postavila premiéru svého modelu Plus na boji s iPhonem 7. Představení ve stejný den, tiskové zprávy s iPhonem v nadpisu, tabulkové srovnávání parametrů s iPhonem atd. Dnes dorazila jedna obzvláště odvážná. Nese nadpis „Opravdu má iPhone 7 cenu čtyřech UMi Plus? Přinášíme vám 6 důvodů proč si to nemyslíme!“

Nechme teď stranou ten základní fakt, že tabulkové srovnání parametrů nemá velký význam. Pojďme si těch šest bodů projít, já k nim přidám komentář, vy se můžete vyjádřit v diskuzi.

1) Kovový kabát UMi Plus netrpí na škrábance tak jako iPhone 7 v černé variantě

Asi myslí Jet Black a mají pravdu. Ale opravdu jen s černou Jet Black. To je nesmyslná varianta, která je dobrá jen pro dobře nasvětlené vitríny Apple Storů. Člověk s troškou rozumu si koupí normální matný hliník a výhoda UMi plus se vytrácí.

2) Baterie v UMi Plus je dvojnásobná oproti té v iPhone 7.

Bude mít i dvojnásobnou výdrž? Nerad předjímám, ale: Ne.

3) UMi Plus podporuje rychlonabíjení, iPhone 7 nikoliv.

Nemám námitky, v této disciplíně Apple zaostává.

4) UMi Plus disponuje 4GB RAM a podporuje 256GB Micro-SD karty, zatímco iPhone 7 má jen 2GB RAM a SD karty nepodporuje.

Bude UMi rychlejší, nebo udrží v paměti víc aplikací? Obávám se, že ne. Je poněkud irelevantní srovnávat různý hardware s naprosto odlišným softwarem pouze na základě hodnoty operační paměti.

Co se úložiště týče, UMi má 32 GB, což je pro iPhone startovací hodnota. Kdo chce víc, musí si vzpomenout ještě před nákupem. Ok, to je stará známá bolest iPhonu.

5) UMi Plus disponuje 3.5mm Jackem, iPhone 7 nikoliv.

Pravda, tady snad jen vtípek:
„Cože? UMi nemělo kuráž odstranit jack?“

6) Cena UMi Plus je pouze 179.99$. To znamená 500$ rozdíl oproti iPhone7

180 dolarů vychází na nějakých 5 500 Kč, iPhone 7 startuje na 21 190 Kč, což na čtyřnásobek téměř vychází. Co dodat? Tady bude soudcem zákazník, jedině na něm je volba, jestli si s telefonem chce koupit i sociální status, jistý symbol, nebo jak tomu budeme říkat.

Cena UMi vypadá opravdu lákavě, ale i když tisková zpráva přišla v češtině a od českého PR agenta, cena je udávaná v dolarech, což nevěstí mnoho dobrého. Jaké ještě poplatky přibydou, než se UMi Plus dostane do rukou českého majitele? Jak to bude s případnou záruční opravou?

Diskuze (82) Další článek: Závody dronů míří na evropské obrazovky, chtějí být regulérním sportem

Témata článku: Apple, , , Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 7, Apple iPhone 7 128GB, Apple iPhone 7 256GB, Pro +, Lep, Sociální status, Terč vtipů, Souhlas, Soudce, Stejný den, Micro SD, Plus, Důvod, Velký význam,